Zborovski BUM

Mladinski pevski zbor je večkrat sodeloval na zaključnem koncertu Mednarodnega pevskega festivala v Celju,
prvič pa se je udeležil Zborovskega BUM-a junija 2013 v Mariboru in prepeval skupaj z ostalimi pevci iz 152 slovenskih osnovnih šol v 4744-članskem množičnem zboru na Stadionu Letni vrt.
Posnetkom Zborovskega BUM-a 2015, ko smo prepevali z okoli 6800 pevci iz cele Slovenije, je svoje dodal tudi Vid Palčnik in so dostopni na šolskem kanalu.

Leta 2017 pa smo šli spet!

In kako poteka Zborovski BUM?

Zborovski BUM 2015: Že ob 7.10 uri smo pridno vadili v šolivaja v šoli.

V Šentjur smo se odpeljali z avtobusom in z vlakom, na katerem ni bilo več sedišč, prispeli v Maribor in šli peš na stadion na generalko, kjer nas je osupnila množica (okoli 4000) pevcev, ki je že zasedla vse prostore na senčni tribuni, zato smo se nekaj časa pekli na vročem soncu.stadion

 

Najprej je gpresenečenjeospa Inge Breznik presenetila zborovodkinjo in našega fotografa in snemalca Vida, ki ji je poslal pismo, da bi pevci radi, da dirigira na naslednjem BUM-u!?!

Pred vročim soncem smo zbežali na tribune, kjer je bil prostor za plesalce, in med posameznimi pesmimi (svoje sta dirigirala tudi skladatelja Ambrož Čopi in Tadeja Vulc) tudi malicali.

Na koncert ob 13. uri je prišel tudi predsednik Pahor, ki je navdušeno poslušal vse pesmi.

Najbolj pa smo se razveselili športnikov:DSC_0155
Marcusa Tavaresa, Filipa Flisarja, Klemena Kosija in Tine Maze, ki je z nami zapela Kekčevo pesem.
Vse smo pozdravili z bučnim aplavzom in navdušenim kričanjem.

Naše ubrano petje so poslušali tudi ravnatelji; vemo, da nam je  naša ravnateljica navdušeno ploskala.
DSC_0105Po koncertu smo se najprej ohladili in sprostili v mestnem parku, posladkali pa se nismo samo s sladoledom ampak tudi s coca colo, ki so jo v mestu delili zastonj.DSC_0186Končno smo dobili sedeže na vlaku in kljub zamudi zadovoljni prispeli v Šentjur, kjer so nas pričakali starši.

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.