33. letni koncert

V petek, 25. 5. 2018, je v kulturnem domu v Gorici pri Slivnici potekal 33. koncert pevskih zborov OŠ Slivnica pri Celju. Poslušalce je že v avli pričakal zanimiv plakat, ki je vabil k prostovoljnim prispevkom in koncertni listi, ki jih je zmanjkalo, saj se je našemu vabilu odzvalo veliko ljudi. Najprej nam je na violino zaigrala tretješolka Zala Jelen, ki jo je spremljal s harmoniko njen oče Gašper. Duhovita napovedovalka Nika Škornik je med nastopom otroškega in mlajšega mladinskega pevskega zbora razčistila s pevci, zakaj se različno imenujejo, če pa pojejo skupaj. Po njihovih nagajivih, poskočnih in radoživih pesmih, ki jih je odlično spremljala pianistka Mojca Krevel, je sledil solo nastop citrarke Sare Žafran. Devetošolka se je po svojem nastopu pridružila mladinskemu pevskemu zboru in s svojimi sošolkami zapela ljudsko Čej so tiste stezdice v oktetu. Največje presenečenje, ki so ga poslušalci nagradili z najdaljšim aplavzom, pa je bila arija Carmen, ki jo je z MPZ zapela sopranistka Mojca Hostnik. S svojim doživetim petjem in prelepim glasom je gotovo prepričala poslušalce, da bodo naslednjo soboto obiskali jubilejni koncert Vokalne skupine Kresnice, ki jo je ustanovila prav zborovodkinja iz svojih nekdanjih pevk, sedaj pa jo vodi Mojca Krevel. Kot vsako leto, se je tudi letos zborovodkinja z nageljčkom poslovila od devetošolk, ki so za svoje dolgoletno prepevanje že aprila na območni reviji Mi smo pomlad prejele priznanja JSKD. To so: Zala Hostnik, Alja Pohajač, Nina Tovornik, Nuša Tovornik, Eva Šket, Tamara Završek, Sara Žafran in Tinkara Žnidarec.
Marsikdo se je nasmehnil, ko je Nika prebrala njihove izjave, zakaj pojo v pevskem zboru, zborovodkinjo pa je ganila njihova zahvala. Teh osem deklet se je pridružilo 330 nekdanjim pevkam in pevcem, ki so vsakih pet let povabljeni na jubilejne koncerte. Ker se jih je nekaj zbralo tudi na tem, so se pridružili MPZ in zapeli tradicionalno zadnjo pesem Dan ljubezni.
Gospa ravnateljica Marjeta Košak je pohvalila vse nastopajoče in se zahvalila tudi vsem, ki so pomagali, da je koncert potekal in izzvenel kar najlepše. Sodelavke Anita Mastnak z dekoracijo, Nataša Čede z ozvočenjem in Renata Kolar Kranjc so s svojo pomočjo zelo olajšale delo zborovodkinji.
Vtis ene izmed pevk: »Zabavno je bilo, ko je Nika brala mnenja devetošolk. Zelo lepo je pela tudi gospa Mojca Hostnik in igrala Sara Žafran. Najbolj pa mi je bilo všeč, ko se je koncert končal in smo dobili sladoled.«

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.