30. jubilejni letni koncert 2015

V soboto, 16. maja 2015, smo uspešno izvedli jubilejni 30. koncert vseh pevskih zborov, ki pojo na naši šoli:
otroški (OPZ) in mlajši mladinski pevski zbor (MlMPZ) ter mladinski pevski zbor (MPZ).
Do letos se je z nageljčki poslovilo 314 pevk in pevcev in prav vsem smo poslali vabila. Odzvala se je tretjina povabljenih.
Poslušalce smo najprej presenetili z avizom, ki sta ga posnela Katja Žvikart in Davor Pušnik, naj ne izklopijo telefonov, saj dovolimo snemanje in fotografiranje.
OPZ, MlMPZ, ki je tudi zaigral na Orffova glasbila, ter MPZ so s svojim pisanim repertoarjem ob klavirski spremljavi Maje Sakelšek, kitaristke Anje Artiček in harmonikarja Denisa Pevca navdušili publiko.
Program sta kot na reviji pevskih zborov občin Šentjur in Dobje vo30_Anja_Viddila Anja Artiček in Vid Palčnik, ki sta dodobra nasmejala publiko.

Vid je sam pripravil filmček o zborovodkinji, devetošolka Tjaša Gobec pa z Metkino pomočjo projekcijo, na kateri so bili omenjeni vse nekdanje pevke in pevci, ki so z nageljčki zapustili zbor od 1980 do letos.
Ob koncu koncerta se je v imenu šole zborovodkinji zahvalila ravnateljica  Marjeta Košak, predsednik 30_ravnateljicasveta KS Slivnica pri Celju Janez Palčnik pa ji je izročil priznanje, ki po njegovih besedah naj ne bo samo zahvala za dosedanje delo30_Palčnik, ampak tudi prošnja za delo v naprej.

Zborovodkinja pa se je zahvalila ravnateljici in pomočnici za podporo in pomoč ter sodelavkam: Mihaeli Obrez za ozvočenje, Nataši Himmelreich za likovno podobo novih majic in Jožici Vodeb, ki že več let preseneča z dekoracijami, letos pa je uredila tudi razstavo in oblikovala spominske pesmarice.
Le te so dobili bivši pevci in pevke in jih z veseljem preizkusili na odru, kamor jih je kot vsakih pet let, povabila zborovodkinja. Vsi so uživali v petju otroških pesmi (Vesela otroška – starejši so peli pionirska), kanonov z zaključkov celjskega festivala (Viva la musica, Dona nobis pacem) in ostalih (tudi Slovenija, od kod lepote tvoje ob harmoniki Aljaža Žafrana).
Vse pevce in poslušalce je spet združila pesem Dan ljubezni, ki jo sicer vsako leto pojejo kot himno ljubezni v soboto, 23. maja, ob 18. uri po celi Sloveniji.

Čas za obujanje spominov pa je nastopil v avli, kjer so ob fotografijah minulih koncertov, revij, zaključnih koncertov MMPF v Celju, gostovanja na Češkem, izletov in piknikov obudili – po besedah pevcev – tiste lepe čase.
30_nageljčki    30_Nina  30_Tjaša    30_sekstet_legend_Vid
V letošnjem letu so se od MPZ-ja poslovile Anja Artiček, Daša Zeme, Maša Zeme, Nina Šentjurc, Katja Pungeršek in Tjaša Gobec, ki so že večkrat nastopile kot sekstet. Ker so si zbrale za majice logotip z napisom legende se poslavljajo od MPZ, jih zborovodkinja tako tudi imenuje – Sekstet legend.

Kljub temu, da so svojo šolsko obveznost že končale, pa so uspešno izvedle še svoj zadnji nastop.
Hvala, res ste legende!

V soboto, 13. junija 2015, so se v Gorici pri Slivnici zbrali borci in aktivisti Kozjanskega in obeležili 70. obletnico zmage in konca druge svetovne vojne s kulturnim programom, v katerem je sodelovala tudi naša šola. Mentorica gospa Ida Anzeljc je zbrala pesmi Mateja Bora in Karla Destovnika Kajuha, ki so jih Anja Artiček, Tjaša Gobec, Katja Pungeršek, Nina Šentjurc, Daša in Maša Zeme ter Vid Palčnik doživeto recitirali. “Sekstet legend” je ob spremljavi harmonikarja Nejca Gubenška tako prepričljivo zapel pesem Hej brigade, da se je iz poslušalstva zaslišal vzklik Bravo! Uspešen nastop smo zaključili s pesmijo Ko bi vsa ljudstva na svetu in poželi veliko pohval za izjemen nastop.
sekstet_borci

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.