Naš 32. letni koncert

Tudi letos so vsi zbori prikazali le del tega, kar so se naučili v tej pevski sezoni. Spremljala jih je pianistka Mojca Krevel. Za MPZ je bil koncert tudi preizkus, kako dobro so se pevke in pevci naučili del programa Zborovskega BUM-a, ki se ga bodo udeležili 13. junija v Mariboru.
Za popestritev koncerta so igrali tudi mladi glasbeniki: Kristina in Benjamin Planko, Zoja in Anej Ojsteršek, Larisa Mastnak, ki je tudi spremljala eno pesem OPZ. Trio Glas strun, ki ga sestavljajo Veronika Planko, Sara Žafran in Janja Polšak, pa je spremljal petje mlajšega MPZ.
Najzahtevnejšo skladbo – koncert pa je na klarinet zaigral Sebastjan Robič, ki je tudi zadnjič pel na koncertu.
Zvestim pevkam in pevcu, ki so že na območni reviji na Blagovni prejeli priznanja JSKD za devetletno prepevanje in sodelovanje v kulturnih dejavnostih, je zborovodkinja podelila tradicionalne nageljčke, dobili pa so tudi nove pevske majčke, ki so jih sami “popisali”. To so: Brina Gorza, Tjaša in Maša Pintar, Patricija Tanšek, Nastja Menhard, Janja Plahuta, Nika Pungeršek, Maja Mesarec in Sebastjan Robič.
Koncert sta spretno in duhovito vodila devetošolca Gregor Gračnar in Benjamin Lipnik.
Za zaključek pa so tudi poslušalci skupaj s pevci zapeli Dan ljubezni ob kitarski spremljavi Maje Mesarec.
Po koncertu so se pevci posladkali s čokoladnimi rezinami, inštrumentalisti s čokoladami,  privoščili pa si bodo lahko tudi sladoled, saj so jih poslušalci nagradili ne le z aplavzi, ampak tudi s prostovoljnimi prispevki.

Foto

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja